Ibanez GSR280QA basszusgitár

122.900 Ft

Egy olyan SR basszusgitárt mutatunk be, ami az Ibanez belépőszintű GIO termékvonalához tartozik, és ideális megoldás lehet olyanok számára, akik még az elején vannak ennek a rögös pályának, de jó minőségű hangszeren szeretnének játszani.

Az, hogy az Ibanez kezdők és profik számára egyaránt kiváló ár/érték arányú gitárokat és basszusokat készít, már szinte közhelyszámba megy. Ennek egy újabb szép példája az Ibanez GSR280QA basszusgitár, ami olyan jellemzőkkel rendelkezik, melyeket az árcédulája alapján nem is gondolnánk.

Soundgear – röviden SR – elektromos basszusgitár sorozatot az Ibanez 1987-ben indította útjára – akkor az RB „Roadstar II Bass” családot váltotta le – és azóta is rendületlenül folyik a gyártása. (Idén márciusban írtunk az 35. évfordulóra kiadott Ibanez SR 35TH Anniversary négy- és öthúros modellekről.)

Az Ibanez GSR280QA test- és fejformáját, skálahosszát tekintve megegyezik a drágább SR modellekkel. Ezek a basszusok nemcsak szépek és nagyobb játékkényelmet nyújtanak, mint versenytársai, hanem ugyanazokhoz a sztenderdekhez igazodnak és ugyanolyan garanciával rendelkeznek, mint az Ibanez sokkal drágább basszusgitárjai.

 

Loading
Kategória: .

Product Description

GSR280QA testének anyagát okoume fa adja, ami meleg, mégis fényes hangzása miatt kiváló választás basszusgitárokhoz. A testre látványos mintázatú habos juhar top került, ami már önmagában is ritkaság az ilyen árfekvésű gitároknál. A testhez vékony, GSR4 profilú juharfa nyak csatlakozik csavarozott illesztéssel, a nyakra 12”-os rádiuszú bíborfa fogólapot ragasztottak, ami 22 médium érintőnek biztosít helyet. A gitár skálahossza 34” (864 mm), a nyak szélessége a felső nyeregnél 41 mm.

A gitárt egy pár Ibanez Dynamix J single-coil pickup hajtja, melyek fényes és agresszív hangkaraktere szinte csábít a dögös funky groove-ok játszásra. Ezek a passzív hangszedők már önmagukban is elegendő mélyet és jól artikulált közepet szállítanak, de a két pickup-hangerő és az egy hangszín poti mellett kapunk még egy PHAT II EQ gombot is. Ezzel a 20-100 Hz közötti mély tartományokat tudjuk emelni, a maximális emelés 100 Hz-nél nagyjából 15 dB. Ez 1000 Hz-nél már 5 dB-re csökken, de utána 10 kHz-nél ismét nagyjából 10 dB emelést tudunk elérni. A két különböző pozícióban elhelyezett pickup hangerőszabályzóival és az EQ-val a legkülönbözőbb stílusokban használható soundot keverhetünk ki magunknak. Talán mondani sem kell, hogy egy ilyen elektronika sem túl elterjedt a 100 ezer forint körüli basszusgitárok között.

Az Ibanez GSR280QA basszust háromféle színben gyártják – Transparent Black SunburstTransparent Marine Sunburst és Transparent Yellow Sunburst – és ahogyan az elnevezésből kiderül, mindhárom finish áttetsző, vagyis látni engedi a habos juhar top gyönyörű mintázatát. Mindhárom színhez tökéletesen illenek a fekete szerelvények, így a hosszú hangkitartást és precíz intonációt biztosító B10 húrláb és a kényelmes, pontos hangolást lehetővé tévő öntött Ibanez hangolókulcsok és a szintén fekete, recézett felületű fém potmétergombok.

Vélemények

Még nem érkezettt visszajelzés, szeretne küldeni?

Első értékelés írása az alábbi termékhez: “Ibanez GSR280QA basszusgitár”

*