Mosóczi Miklós, Nagy Erzsébet: Gitáriskola 5.

3.500 Ft

Előadási darabok, etűdök és technikai gyakorlatok haladóknak – Bővített, átdolgozott kiadás.

Alapvetően megújult változatban adjuk közre ötkötetes gitáriskolánkat. Az első kiadás óta eltelt évtizedek során megváltozott növendékeink zenei érdeklődése és gyakorlási lehetősége. Ehhez alkalmazkodva részint bővítettük, részint megszűrtük iskolánk zenei és technikai anyagát. Valamennyi nehézségi fokon bővítettük az előadási darabok számát, azért, hogy növendékeink hosszabb ideig, változatos repertoáron keresztül foglalkozhassanak egy-egy technikai szinttel.
Az V. kötet fejlettebb technikát és zeneiséget kívánó műveit a továbbképzősök repertoárjának bővítésére szánjuk. A nehezebb lantművek átírása helyenként jelentős kompromisszumokat követelt, ám – nézetünk szerint – így is jelentős nyereség, hogy a növendék megismerkedhet egy Dowland-fantáziával vagy egy kora barokk angol variációs művel.

Ez a kötet 44 előadási darabot tartalmaz a 17. század kezdetétől a 20. századig, továbbá 18 haladó szintű etűdöt Carcassitól, Costétól, Giulianitól és Sortól, és számos haladó szintű technikai gyakorlatot. Giuliani, Sor, Tarrega és más szerzők eredeti művei mellett számos átiratot tartalmaz Dowland, Rameau, J. S. Bach és D. Scarlatti kompozícióiból.

Loading
Kategória: .

Vélemények

Még nem érkezettt visszajelzés, szeretne küldeni?

Első értékelés írása az alábbi termékhez: “Mosóczi Miklós, Nagy Erzsébet: Gitáriskola 5.”

*