Kingkorg

351.500 Ft

Rendelésre

Kategória: .

Product Description

A King egy analóg modellezésű szintetizátor. Elsősorban élő játékra

A KingKORG a régen várt teljes értékű analóg modellező szintetizátor. Magában hordozza a klasszikus Korg analóg szintetizátorok, mint például az MS-20 és a Prophecy, a Z1, az MS2000 és a RADIAS ősének számító Mono / Poly minden előnyös tulajdonságát. A hangszer – a szintetizátoroktól elvárható módon – a gombok beállításának megfelelően alakítja a hangzást. Bár a technológia már jól ismert, a KingKORG mégis egy egészen újszerű szintetizátor. Szinpadi megjelenése azonnal feltünést kelt és ez nem csak hangjának, hanem gyönyörű, arany színű megjelenésének is köszönhető. A KingKORG névre utalva, valóban királyi megjelenésű.

・Élő játékra optimalizált, 61 teljes méretű billentyűvel felszerelt analóg modellezésű szintetizátor
・A kezdő és a profi zenészek számára is megfelelő minőségű oszcillátor rendszer
・A klasszikus hangszerek hangját reprodukáló modellezéses szűrők
・Három Master effekt egység (egyenként hat effekt tipussal), melyek a végső hangzás kialakításában segítenek
・Az elektroncsöves meghajtó áramkörnek köszönhetően felharmonikusokban gazdag, erőteljes torzított hang
・Jól átlátható, új kezelőfelület
・A Korg Monotribe vagy az MS-20 vezérlésére szolgáló CV/GATE OUT kimenet
・A programok szervezését egyszerűsítő könyvtár kezelő szoftver

== HAGSZÍNEK ==
A kezdő és a profi zenészek számára is megfelelő minőségű oszcillátor rendszer
A KingKORG kiváló hangzása a 3 oszcillátornak, az oszcillátoronként 2 hangszínnek, valamint az új XMT modellezésnek köszönhető. Az XMT (Xpanded Modeling Technology) a Korg technoliája, mely az egyszerű kezelhetőség megőrzése mellett is különleges hangzások előállítását teszi lehetővé. A hagyományos szintetizátoroknál a hangképzés során az oszcillátorokat egymás után kell beállítani, és ilyenkor a teljes átláthatóság igen nehéz. Ezzel szemben a KingKORG előre elkészített algoritmusai különböző tipusú és számú oszcillátorok kombinációiból állnak, melyek segítségével a kívánt hangzás gyorsan és egyszerűen beállítható. A választható oszcillátor algoritmusok, az analóg szintetizátor fűrészfog hullám, a négyszög hullámforma, és a zajok mellett számtalan PCM/DWGS algoritmus közül is választhat, így az egyéni hangszín készítésére minden eszköz rendelkezésre áll.

A klasszikus hangszerek hangját reprodukáló modellezéses szűrők
A KingKORG tervezésekor különös figyelmet fordítottak a szűrő egységre, mely meghatározza a szintetizátor karakterét. Az egymástól független szűrők az analóg modellezés során rendkívüli előnyöket biztosítanak, és a KingKORG szűrői páratlanul rugalmasan használhatók. A különleges analóg modellezésű szűrő tipusok variálhatók, és a szűrő modellek különböző összeállításával akár a70-es évek Lead és Bass hangzásainak előállítására használt analóg monofonikus szintetizátorok, akár a 80-as évek újhullámos polifónikus szintetizátorainak hangszínei, de még a Korg klasszikusnak számító MS-20-as analóg szintetizátorának szűrői is modellezhetők. A szűrők önálló oszcillátorként a rezonancia beállítására is alkalmasak, ez is csak az analóg szintetizátorokra jellemző különlegesség.

Három Master effekt egység (egyenként hat effekt tipussal), melyek a végső hangzás kialakításában segítenek
A KingKORG három Master effekt egységgel randelkezik, minden egységben hat féle effekt tipus közül választhat. A PRE FX-ből választhatja például a torzítót vagy az erősítő szimulátort, a MOD FX egységben olyan klasszikus effektek vannak, mint a Phaser, a Chorus, és a Tremolo és végül a REV/DELAY, mely tipusban ambient effektek, például Hall Reverb és modulációs Delay is található. Az effekt processzornak az effekt tipus kiválasztására szolgáló kezelőszerve az előlapon helyezkedik el. A kívánt effekt tipus kiválasztásához forgassa a kereket addig, amíg az effektet meg nem hallja, majd a kerék alatti FX vezérlő gombokkal végezze el az effekt beállítását.

Az elektroncsöves meghajtó áramkörnek köszönhetően felharmonikusokban gazdag, erőteljes torzított hang
Az analóg szintetizálás több éves tapasztalatai alapján a Korg a KingKORG Master effektjét egy teljesen analóg, elektroncsöves meghajtó áramkörrel egészítette ki. Így a tiszta hangszín mellett egy rendkívül meleg, telt, erőteljes hangzású Overdrive használatára is lehetőség nyílik.

Vocoder funkció
A beépített Vocoder az előlapon elhelyezett mikrofon audió jelének segítségével változtatja a hangot, ezáltal olyan hatást érhet el, mintha a szintetizátor beszélne. A Vocoder Formant Shift funkciója radikálisan megváltoztatja a hang karakterét csakúgy, mint a Formant Hold, mely lehetővé teszi, hogy “kimerevítse” a hangot és a billentyűzet segítségével visszajátssza. A KingKORG Dual-Timbre kialakításának köszönhetően a Vocoder egy másik hangszínnel kombinálva akár komplementer hangszínként, akár modulációs forrásként is használható.

Virtual Patch funkció
Több klasszikus szintetizátornál (például az MS-20-nál) a jel útja Patch kábelek segítségével újrakonfigurálható, egyik elem fizikailag összekapcsolható egy másik elemmel. A KingKORG is rendelkezik ezzel a lehetőséggel, a műveletet a Virtual Patch rendszer segítségével végezheti el. A hangszínenként hat Virtual Patch-et konfigurálhat, beállíthatja például az EG vagy az LFO jelútját, illetve a Joystick mozgását virtuálisan hang paraméterekhez, például a Pitch vagy a Cutoff paraméterekhez rendelheti, így a paraméterek modulálásával jelentősen növelheti a hangzás formálásának lehetőségeit.

Step Arpeggiator funkció
A Step Arpeggiator a billentyűzeten lenyova tartott akkordnak megfelelően automatikusan frázis arpeggio-t hoz létre (azaz felbontja az akkordot). Hat arpeggio tipus közül választhat, és külön beeállíthatja az egyes lépések kitartottságát (Duration), intervallumát, valamint az adott lépés be-, illetve kikapcsoltsági állapotát. A funkció segítségével rendkívül változatosá teheti a játékot.

== JELLEMZŐK ==
Jól átlátható, új kezelőfelület
Az új kialakítású előlapon a kezelőszervek csoportosítva vannak, így könnyebben végezhetők el a szerkesztési feladatok. Az analóg szintetizátorok jelútjának figyelembevételével kialakított KingKORG előlapja teljes mértékben kihasználja a mai technológiák által biztosított lehetőségeket. Az oszcillátor egységnek például saját kijelzője van, melyen a kiválasztott algoritmus neve látható. A kijelző mellett elhelyezett kerék forgatásakor megjelennek a nevek, a kerék megnyomásával pedig a különböző kategóriák, például az ANALOG vagy a DWGS kategória elejére ugorhat. A vezérlő gombok az egyes oszcillátorok legjellegzetesebb paramétereinek értékét változtatják, és ezzel lehetővé teszik, hogy az analóg szintetizátor minden előnyét kihasználva, a gombok forgatásával változtassa a hangot. A három Master effekt mindegyikéhez egy-egy kerék tartozik, ezekkel egyszerű az effektek kipróbálása és a hangzásra gyakorolt hatás ellenőrzése. A világító kijelző a legmostohább szinpadi körülmények között is kiválóan olvasható.

61 teljes méretű billentyű és Korg X/Y Joystick
A KingKORG billentyűzete öt oktávos átfogású, leütésérzékeny billyentűkből áll, melynek érzékenysége (reakciója) – a klasszikus hangszerekhez hasonlóan – beállítható (Normal, Shallow, vagy Deep). Az oktávváltó gombok mellett a háttér megvilágítású X/Y Joystick segíti az élő előadás közben a legfontosabb paraméterek vezérlését. Játszhat az előre elkészített és programozott Preset hangszíneken, miközben a Joystick segítségével különféle modulációkat elvégezve egyedivé, különlegessé teheti a hangzást.

Favorites funkció – az élő játék megkönnyítése érdekében
A Favorites (kedvencek) funkció lehetővé teszi, hogy egyetlen gomb megérintésével előhívhassa kedvenc hangszíneit. A könnyű visszahívás érdekében a kedvenc gombokhoz – nyolc kategóriába csoportosítva – összesen 40 programot jelölhet ki.

200 beépített preset program
A KingKORG nyolc kategóriába rendezve összesen 200 szinpadkész preset programot tartalmaz. A kategóriák között olyanok vannak, mint a Synth, a Lead, vagy a Bass. Ezekre a nagyszerű gyüjteményekre élő játék közben bármikor szüksége lehet, a kollekciók számtalan PCM zongora, elektromos zongora, orgona, és csemballó hangszínt is tartalmaznak. A régebbi szintetizátoroknak köszönhetően, a KingKORG-ban a kedvelt klasszikus és modern dalok előadásához szükséges autentikus hangszínek is megtalálhatók, és ez tovább bőviti a felhasználási lehetőségeket. A saját beállítású hangszínek tárolására 100 felhasználó által programozható memóriahely áll rendelkezésre.

A Korg Monotribe vagy az MS-20 vezérlésére szolgáló CV/GATE OUT kimenet
A CV/GATE OUT kemenet lehetővé teszi, hogy a KORG Monotribe-t vagy az MS-20-t analóg jellel vezérelje. Az erre a célra szolgáló kábel a Monotribe tartozéka, csatlakoztatás után a KingKORG billentyűzete segítségével szólaltathatja meg a Monotribe-t.

A programok szervezését egyszerűsítő könyvtár kezelő szoftver
Ha a KingKORG-t USB kábellel számítógéphez csatlakoztatja és telepíti a könyvtár kezelő szoftvert, a programokat egyszerűen a számítógép segítségével menedzselheti. A szoftvert a Korg weboldaláról (http://www.korg.com) töltheti le.

Vélemények

Még nem érkezettt visszajelzés, szeretne küldeni?

Első értékelés írása az alábbi termékhez: “Kingkorg”

*